dijous, 1 de setembre del 2011

Taboulé

TABOULÉ
El taboulé és un magnífic plat provinent del Pròxim Orient, deliciós i sobretot molt sa. Es basa en el julivert, gran diurètic, depurador i amic del bon rec sanguini. El cuscús aporta energia i la resta d'hortalisses són antioxidants, perfectes per mantenir una pell jove!



Ingredients (2 persones):
-40 gr de julivert (un bon farcell o una bossa del Mercadona)
-1 tasseta de cafè de cuscús
-1 tomàquet madur
-1/2 cogombre
-1/3 de ceba
-2 branquetes de menta
-1/2 all
-suc de llimona, oli i sal


Preparació:
-Primer de tot es prepara el cuscús (l'ideal és fer-lo amb unes quantes hores d'antelació perquè quedi fred). Es col·loca el cuscús en un bol i s'hi afegeix aigua bullint fins cobrir-lo completament. Ha de sobrepassar un dit aproximadament. Es tapa i es deixa durant 5 minuts. Es destapa, s'hi afegeix una mica d'oli i es remena. Si el gra no quedés prou tou, es torna a tapar una estoneta més.
-Quan ja tinguem el cuscús fet, hem de preparar l'amanida de julivert. Es talla ben petit el julivert, la menta, la ceba, el tomàquet, el cogombre i l'all. S'hi afegeix el cuscús i es barreja tot.
-Finalment, s'ha d'amanir amb el suc de llimona, oli i sal al gust.


Que aprofiti!!

1 comentari:

La veïna aprenent de cuinera ha dit...

Jaja, que fort, entro al bloc tota decidida a penjar la recepta del cuscús amb la meva foto i tot, i de cop veig que te m'has adelantat, jaja, tenim telepatia.